Германската компания за комунални услуги Uniper започва процес с надеждата да

...
Германската компания за комунални услуги Uniper започва процес с надеждата да
Коментари Харесай

Германската енергина компания Uniper иска €11,6 милиарда компансация от Газпром за спрени доставки

Германската компания за комунални услуги Uniper започва развой с вярата да обезпечи милиарди евро отплата от съветския Газпром. Поводът е недоставени размери газ съгласно изпълнителният шеф на Uniper Клаус-Дитер Маубах, написа Routers. 

Експортното поделение на Газпром отхвърли да е в нарушаване на контракта във връзка с доставките на газ за Uniper и не приема претенциите на компанията за законни.

Uniper в този момент е в развой на национализация в границите на държавна стратегия за избавяне на предприятието, с цел да оцелее в енергийната рецесия. Компанията дефинира разноските за подмяна на съветския газ на към 11,6 милиарда евро към днешна дата.

Арбитражът ще се организира в Стокхолм и ще бъде контрактуван според швейцарското законодателство ", съобщи Маубах.

Uniper разяснява, че разноските, свързани с съветския газ, ще продължат да порастват до края на 2024 година Маубах показа, че се надява компанията да се върне към облага през идната година.

През първите девет месеца на 2022 година компанията регистрира 40 милиарда евро чиста загуба, най-голямата в немската корпоративна история.

" Въпросът визира размери газ, които бяха контрактувани с Газпром, само че не бяха доставени и за които трябваше да осигурим подмяна на извънредно високи пазарни цени и към момента го вършим ", сподели Маубах в изказване.

Дължим това на нашите акционери, нашите чиновници и данъкоплатците ", добави той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР